Poverenje počinje sa GS1 Cloudom.

Obezbedite poverljive podatke svojim kupcima.

GS1 Cloud - Better access to product information

Danas, više nego ikada ranije, potrošači očekuju jednostavan i jedinsten način pristupa poverljivim podacima o proizvodima koji potiču od vlasnika brenda ili proizvođača. Od različitih kanala koji se koriste za traženje informacija, potrošači očekuju da dobiju poverljive i tačne podatke o proizvodu, odnosno potvrdu da je određeni proizvod stvarno isti kao što je opisano. Istovremeno, kompanije rade na izgradnji odnosa poverenja sa svojim klijentima, kroz koje će odnosi preduzeća poboljšati opšti utisak o proizvodu, povećati zadovoljstvo, lojalnost i na kraju potrošnju proizvoda. Ovo pozitivno iskustvo zavisi od jedinstvene identifikacije proizvoda i mogućnosti stavljanja poverljivih podataka o proizvodu kroz različite kanale.

Do sada nije bilo jedne platforme za vlasnike brendova gde bi mogli da dele osnovne podatke o svojim proizvodima širom sveta. Nije bilo načina na koji prodavci, e-trgovci i e-tržišta mogu proveriti i verifikovati podatke i identifikatore proizvoda GS1 u svojim sistemima. Programeri aplikacija i provajderi su rešenja morali prikupljati podatke iz različitih i često nepouzdanih izvora.

GS1 Cloud to menja

GS1 Cloud će biti najveći izvor pouzdanog poverenja za proizvode širom sveta: jedinstveni izvor za proveru, pregled i pretraživanje osnovnih pouzdanih podataka za milione proizvoda identifikovanih sa Global Trade Item Number (GTIN). Svaka kompanija će moći da pristupi podacima o proizvodima koji potiču od samih proizvođača ili vlasnika brenda, te će preduzeća moći da polože osnovu za izgradnju poverenja sa svojim klijentima deljenjem poverljivih podataka.